vineri, 11 mai 2012

Vine Turbo Express-ul sanatatii!


El este:-) Se cheama Turbo Express deci, are un gust incredibil de bun si o textura foarte satioasa. Probabil ca eu una il voi asocia tot timpul de acum cu artistul si shamanul Kailash Kokopelli, caci l-am baut chiar inainte de atelierul pe care l-a organizat la Bucuresti. Am avut deci parte de un combo cum nu se putea mai bun: o licoare gustoasa si sanatoasa si muzica vindecatoare.


Ingrediente
- 1 sfert de ananas
- 1 jumatate de tulpina apio
- 1 jumatate de castravete mijlociu
- 1 mana de frunze de spanac
- 1 sfert de lamaie verde fara coaja
- 3 mere
- 1 sfert de avocado


Cu exceptia indragitului avocado, am stors toate ingredientele enumerate. A rezultat aproape 1 jumatate de litru de suc delicios, pe care l-am combinat in blender cu avocado si cateva cuburi de gheata. 


Dintre toate ingredientele, vreau sa ma opresc asupra castravetelui, ruda cu pepenele verde si leguma cu pozitia cea mai inalta in topul alimentelor alcalinizante. Are un continut mare de apa si unul mic de zaharuri si este cunoscut pentru efectele spectaculoase de curatare a rinichilor. Pentru frumusete, tezaurul cel mai de pret al castravetelui sta in coaja care e bogata in clorofila si mai ales in silicon. Un aport ridicat de silicon prin alimentatie duce la intinerirea tenului - tesutul conjunctiv contine la nivel molecular silicon, care-i asigura elasticitatea. Si sanatosi, si frumosi!!!


Nota bene: ca sa nu inlatur ce era mai bun curatand coaja castravetelui, inainte de a-l stoarce l-am spalat foarte foarte bine si l-am frecat si cu bicarbonat de sodiu. Daca l-as fi cules din gradina mea, nu ma mai agitam atat... C'est la vie:-)


Niciun comentariu: