Dar salata! Astazi am gustat-o pentru prima oara, astazi va scriu despre ea. Expertiza pentru ea vine de peste ocean, de la prietena mea din Toronto, care a pregatit-o in colaborare cu o alta prietena. Sa vedeti ce iese cand se pun laolalta doua minti de fete:

Ingrediente: o punga de spanac Baby (achizionata de la Mega Image unde spanacul e mic, frumos si proaspat), 1 mango intreg (copt, dar nu atat de mult incat sa fie zemos; nu stiu cum s-a intamplat, Raul a cumparat un mango perfect: copt si taricel si fff gustos), 1 ceapa rosie mijlocie, 1 ardei kapia rosu, 1 morcov maricel si o mana mica de seminte de susan.
Spanacului n-ai ce-i face decat sa-l speli temeinic; am observat ca se inmoaie un pic dupa asta, dar... coafura rezista:) Morcovul se face fasii subtiri, ardeiul kapia la fel, ceapa se taie rondele, mango cubulete, iar semintele de susan se imprastie la liber.
Ca sa-si merita si numele de salata thailandeza, iata cum preparam sosul:
2 linguri ulei extra virgin de susan, 1 lingura ulei de masline presat la rece, 2 linguri sos de soia, zeama de la un sfert de lamaie si o lingurita plina de miere.
Pentru o incorporare usoara, incepeti cu mierea, adaugati sosul de soia, frecati bine pana la omogenizare, apoi puneti pe rand restul lichidelor, avand grija ca dupa fiecare sa omogenizati inca o data si inca o data si inca o data. Sosul acesta, credeti-ma pe cuvant, merita tot efortul!
Pentru uleiul de susan, indreptati-va pasii spre orice plafar din vecinatati ca precis veti gasi intr-o varianta extra virgina. Si pentru ca nu e un ulei pe care sa-l folositi toata ziua buna ziua, o sa va tina destul timp! Noi folosim sos de soia bio si cred ca merita investitia. Semintele de susan - tot la plafar. Despre ele, am mai scris, nu vreau sa ma repet: afrodiazice - cupru - calciu, ca sa punctez doar esentialul.
Pentru toate "surorile" mele, pofta buna!:)