luni, 25 octombrie 2010

Salata completa de avocado

Salata aceasta asteapta de o saptamana sa ajunga pe blog!!! Doar ca autoarea ei n-a mai ajuns in fata computerului decat pentru urgente... Mi-am eliberat pana la urma programul pentru ca ar fi o mare pierdere sa n-o impartasesc cu cititorii blogului, raw vegani sau omnivori deopotriva.

Salata completa cu avocado e perfecta pentru cina atunci cand iti supraveghezi caloriile, pentru ca e suficient de satioasa si savuroasa ca sa ti se para ca te-ai regalat chiar si in mijlocul unei diete!:) Eu zic ca e perfecta pentru oricand vrei sa mananci sanatos si delicios si ai vreo 20 de minute la dispozitie. Atata iti trebuie. Si un blender - asta e un aparat esential. Si ar mai fi ingredientele (cantitatile sunt pentru doua salate generoase):

Pentru sos: 3 rosii medii cu gust (sau 9-10 rosii cherry), 5-6 jumatati de rosii uscate la soare (pe acestea le achizionati in ulei de masline de la Mega Image, vreo 20 lei / borcanel:((, sau simple de la
Casa Raws, Bio Good, Pukka Food, din Italia, din pietele din Istanbul si, de maine, in varianta organica!!!, si de pe acest blog al nostru:), huh, am incheiat paranteza!), 1 ardei gras rosu, 1 lingura ulei de masline extravirgin, 1-2 linguri sos de soia, 1 lingurita de miere, 2 catei de usturoi, 5-6 frunze maricele de busuioc proaspat si vreo 4-5 nuci de Brazilia organice (absolut optionale, eu le-am pus pentru ca au un continut foarte ridicat de seleniu care ne ajuta in lupta prevazatoare impotriva cancerului). Pentru ca tocmai am citit ca 2 nuci de Brazilia ne asigura peste 60% din necesarul zilnic de seleniu, m-am razgandit, va rog sa le considerati obligatorii!!!

Curatam cum se cuvine rosiile de cotoarele cele mici, ardeiul de seminte, usturoiul de invelisul tare, le maruntim si le punem in blender, cu rosiile proaspete in primul strat de langa cutit. Rosiile uscate la soare le punem direct in blender daca le luam din ulei sau le hidratam putin in apa in prealabil daca avem varianta uscata, proaspata. Adaugam absolut toate ingredientele in blender si facem sosul dintr-o apasare de buton. Il dam la frigider pana pregatim restul ingredientelor.

Nimic mai simplu: 2 avocado coapte, 2 cepe rosii mici, zeama de la o lamaie, piper proaspat macinat si coriandru uscat (mergea de minune si cel proaspat, poate chiar mai bine, dar nu aveam).

Despre cat de mult bine ne face avocado am mai vorbit aici, nu are rost sa reiau acum. Ca in imaginea de mai jos, curatam avocado de coaja, il taiem in cubulete nu prea mici, punem un avocado intr-o farfurie, al doilea in cealalta - caci facem salata pentru doua persoane, da?:) Stropim cu generozitate si echitate cubuletele cu zeama de lamaie. Adaugam apoi ceapa tocata marunt, macinam piper, punem si coriandrul la final. Voila:


Ce urmeaza e o nimica toata. Eu am mai pus langa o mana de lastari de floarea soarelui, pentru fiecare farfurie. Nu voi intra in detalii despre cat de bine fac la sanatate cu clorofila si stiinta din ele, iarasi imi vine sa spun ca sunt obligatorii. Va recomand cu caldura sa le luati de aici - Laura le face mai ales pentru ea, deci are multa grija si dedicatie, are saptamanal productii noi si le ai proaspete-proaspete!

Salata se orneaza cu sosul si se devoreaza! Ia uitati rezultatul final:



Va doresc alegeri alimentare intelepte si pofta buna!:)

2 comentarii:

Adriana spunea...

am facut reteta de vreo 6 ori pana acum si este preferata mea, sosul este absolut delicios, incercati-o nu veti regreta
Ana multumesc pentru reteta si pentru toate retetele tale in general nu stiu de ce dar cand vad ca postezi o reteta noua ma faci fericita, tine-o tot asa

Ana Ghica spunea...

Adriana, sper ca pui si sprouts:) Eu recunosc ca nu sunt printre alimentele mele favorite dar incerc sa gasesc tot timpul modalitati de a le introduce in salate fara sa le mai simt gustul apoi. ma bucur ca retetele noastre te fac fericita:) te imbratisez cu drag!