joi, 15 iulie 2010

MACA


Astăzi vă prezint maca.
Ne e cea mai dragă pentru că – printre multe altele – maca influenţează libidoul pe plus. De fapt, pe mare plus.
Vine din Peru, de pe înălţimile reci şi dure ale zonelor foarte înalte din Anzi şi a intrat acum multe zeci de ani în atenţia ştiinţelor medicale pentru că statisticile andine arătau că nu prea există cazuri de infertilitate, impotenţă, lipsă de apetit sexual. Iar acolo viaţa nu e uşoară!
Maca nu ţine cont de probleme endocrine şi am un copil cu care pot să dovedesc! Deci aţi fost avertizaţi, da? Maca plus sex fără protecţie egal copii!

Pudra de Maca este un super aliment uluitor care îţi dă energie, rezistenţă şi putere pentru orice stil de viaţă am avea. Maca este un adaptogen puternic care echilibrează şi stabilizează sistemele organismului nostru şi furnizează energie fără să ne suprastimuleze. De mii de ani, maca a fost super alimentul favorit în climatul rece şi dur al munţilor Anzi în Peru şi se spune că a fost folosită de către războinicii incaşi înainte de a pleca la lupte, ceea ce dovedeşte că este un aliment ideal pentru stilul nostru de viaţă foarte activ.
Beneficii:
Dacă se ştia deja că îmbunătăţeşte memoria, nivelul de oxigen din sânge, funcţia neurotransmiţătoare şi libidoul, studii recente au arătat de asemenea că adaptogenii din maca ne pot spori imunitatea şi mări vitalitatea organismului cu 10-15%. Pudra uscată de maca conţine 60% carbohidraţi, 9% fibre şi aproape 10% proteine şi este bogată în conţinut lipidic (inclusiv acid linoleic, palmitic şi oleic). Maca e bogată în minerale – calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sulf şi fier, dar conţine şi zinc, cupru, selenium, mangan şi siliciu. În plus, ca sursă bună de vitamine şi steroli, maca are aproape 20 de aminoacizi diferiţi şi şapte aminoacizi esenţiali, care ne dau nenumărate beneficii pentru stilul nostru de viaţă tot timpul în mişcare.
Doze recomandate
Maca este de asemenea un emulsificator foarte bun şi poate fi folosită pentru a lega grăsimile şi uleiurile cu amidonul şi zaharurile din orice reţetă. Adaugă 1-3 linguriţe de maca la băuturile favorite, băuturile cu proteine, untul din seminţe, deserturi şi reţete de ciocolată crudă pentru o îmbunătăţire a sănătăţii. Maca se poate adăuga şi în dulceaţa de casă, bulion şi budincă.
În cazul folosirii îndelungate, e recomandat să consumăm 1-2 linguriţe de maca zilnic, cu pauză de o săptămână în fiecare lună.
Se păstrează într-un loc uscat şi răcoros.

Niciun comentariu: