vineri, 19 noiembrie 2010

Ambrozia mea personala, pe post de limonada

Am absentat nemotivat de pe blog cam mult si asta pentru ca in principiu, de cand am fost la prezentarea Andreei Lazarescu, nu prea am mai mancat decat orez indian! Si crud si vegan, bineinteles, o mare-mare descoperire pentru mine, care ador aromele indiene si incredibilul mix intre ingrediente sarate si ingrediente dulci.

Iar cand n-am stat pe orez indian, am stat pe limonada mea speciala, la care am ajuns absolut intamplator si pe care as bea-o in locul tuturor meselor de peste zi, daca nu m-as gandi la cata miere as sfarsi sa mananc zilnic:)

Pentru ca aceasta limonada reuseste sa puna laolalta cateva ingrediente naturale si crude cu proprietati extraordinare, mi-am propus sa v-o povestesc si voua, pentru uz absolut personal sau pentru a va rasfata oaspeti speciali. Mai intai sa va spun ce si cum.



Ingrediente: o mana sanatoasa de goji berries, un cub de vreo 2-3 cm patrati de ghimbir prospat fara coaja (am incercat si cu ceva mai mult, dar a fost cam prea picant pentru mine), 1 lingura si jumatate de miere bio, zeama de la o lamaie intreaga si apa plata pana la 750 ml. Si un blender, desigur!

Mai intai se pun goji berries, ghimbirul taiat bucatele micute si toata mierea in vreo 200 ml apa si se dau prin blender de sa le sara capacul! Ma rog, cu cat goji si ghimbirul se maruntesc mai bine, cu atat este mai ok textura limonadei. Eu incerc sa le fac cat mai pastoase posibil, apoi intr-un alt recipient mare combin rezultatul de mai sus cu zeama stoarsa de la lamaie si apoi adaug apa cat sa am vreo 750 ml de limonada. E un deliciu! Si nu numai:

Lamaia este cel mai alcalin fruct din cate exista, iar demersul nostru spre sanatate trece prin alcalinizarea organismului nostru - starea aceea in care infectiile nu rezista, imunitatea creste, celulele nu se imbolnavesc, intrusii sunt expulzati. Eu mananc o lamaie pe zi!

Goji berries, superfructele, where do I even start??? In primul rand, goji berries sunt uluitoare la capitolul antioxidanti si de aceea sunt renumite pentru intinerirea si revigorarea celulelor, ca adjuvanti ai longevitatii. Dar se includ aici si beneficii la nivelul sanatatii cardiovasculare, ajuta in bolile inflamatoare, la tulburari de vedere, au proprietati neuroprotectoare. Goji berries combat cancerul si sunt agenti imunomodulatori, prin continutul de micronutrienti si elemente fitochimice. Au calciu, potasiu, fier (la 100 g de fructe ai asigurata toata doza zilnica recomandata), zinc, seleniu, vitamina C. Cand goji berries se iau cu si mai multa vitamina C (ca in cazul limonadei noastre:)), activitatea antioxidanta a polizaharidelor continute este si mai ridicata.

Ghimbirul combate racelile, lupta impotriva problemelor gastrice, scade nivelul colesterolului rau, alina durerile artritice pentru ca trateaza inflamatiile si e un foarte bun remediu si pentru tuse. In India e folosit si impotriva migrenelor, iar in Indonezia localnicii il folosesc la combaterea oboselii.

Pai cam atat, ca despre miere cu totii stim ca are efect antibacterian, e buna la raceli si dureri de gat, are proprietati antioxidante si ca e un inlocuitor EXCELENT al zaharului.


Va astept cu reactii. Dupa ce beti limonada!

24 de comentarii:

Adriana spunea...

super ambrozia, acum o savurez, de vreo 2 luni de cand ai postat reteta tot am zis ca o fac dar uitam , e delicioasa, eu am pus mai multa lamaie ca-mi place mai acrisoatra data viitoare cred ca o sa pun si mai mult ghimbir ca-mi place si mai iute

Anonim spunea...

super drink!foarte buna, racoritoare si foarte benefica. cu un pahar pe zi din aceasta ambrozie sigur nu o sa te prinda nici un virus. bravo, e a doua reteta care o incerc de pe acest blog si pana acum doar cuvinte de lauda. am s-o recomand tuturor.

Unknown spunea...

salut la toata lumea! am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta;cum incep sa mananc mai sanatos? nu cred ca vreau sa renunt la oua, lactate si peste, dar sigur vreau mai crud si mai sanatos.De unde as putea sa incep?Blender am, nu prea am timp insa...Sa iau retetele de aici?
Va multumesc frumos!

Adriana spunea...

Am incercat si eu reteta si mi-a placut foarte foarte mult. Am modificat-o doar putin, conform unor interdictii medicale, sper sa va placa si ce-am facut eu: http://bucatarisme.wordpress.com/2011/05/13/ginger-goji-lemonade/

ribana spunea...

Super bautura! Deocamdata sunt la savurare.... dar deja m-am indragostit de ea...

ritab spunea...

Foarte buna aceasta minunata bautura!!! Baietzelul meu de 2 ani a baut pe nerasuflate dupa care a spus "Maaaai!" :) E buna tare, tare, tare!

Anonim spunea...

Goji berries am gasit doar ca fructe uscate. Sunt ok?

Zina spunea...

Un mic pont de la cineva care bea ambrozie dintr-asta de vre-un an, descoperita intamplator: Se tine lamaia vreo 10 minute in apa cu otet, se spala bine, bine, se curata coaja si se baga in blender lamaia curatata asa, intreaga. Plus ghimbir, goji, miere,. La final se adauga apa si se strecoara totul. Daca nimeresti raportul de ingrediente potrivit pentru tine, va iesi ceva minunat, mai gustos si mai consistent decat daca folosesti doar sucul lamaii. Multa sanatate!

ribana spunea...

Multumesc, Zina!

Anonim spunea...

Buna seara,
sper sa nu deranjez cu o intrebare doar partial on topic :). Imi puteti recomanda un blender? am returnat deja 2 din motive de performante.
Multumesc,

Ana Ghica spunea...

Eu folosesc acum un blender Philips, 1000 w, si aspir la un Vitamix - un fel de BMW al blenderurilor. Este scump si n-a venit vremea lui, am preferat sa iau mai intai un juicer profesional. Insa de cativa ani buni Philips isi face treaba.

Anonim spunea...

Woah! I'm really loving the template/theme of this blog. It's simple,
yet effective. A lot of times it's challenging to get that "perfect balance" between usability and appearance. I must say you've done a fantastic job with this.

In addition, the blog loads extremely quick for me on Opera.
Superb Blog!

Here is my webpage; diet plans for women

Anonim spunea...

Foarte buna ambrozia. Eu am pus merisoare confiate in loc de goji si a iesit f. buna. Sanatate tuturor!

Anonim spunea...

Lamaia alcalina??? Alcalinazarea previne infectiile? Nu numai ca este o ineptie totala dar daca cumva prin absurd s-ar intampla asa ceva am da ochii peste cap instant.....mare e gradina Domnului.....

Ana Ghica spunea...

Draga anonim, m-am tot gandit daca sa-ti raspund sau nu, pentru ca mi se pare ca ai creat un cerc de comunicare viciat. Dar iti voi raspunde pt ca as vrea sa fie foarte clar pentru toti cei care ajung aici si citesc ca informatiile puse in aceste texte nu sunt niste copy-paste de pe alte bloguri si nici nu perpetueaza niste informatii auzite la colt de strada. O spun toti neuropatii si medicii holisti pe care ii urmaresc in conferinte, pe site-urile lor - lamaia desi e un fruct acid ajuns in stomac creeaza alcalinitate. Un mediu alcalin in corp favorizeaza homeostaza - adica starea aceea de echilibru si de sanatate, iar infectiile nu prolifereaza. Evident fiecare e liber sa creada ce vrea si mai ales sa se informeze temeinic.

Anonim spunea...



Look at my web site - http://letmewatchthis2k.com/tv-shows/watch-scandal-274867/season-1-episode-1-167380

Anonim spunea...

If you have negative items on your own credit and car loans, then you should
seek out lenders that focus on helping people in these situations not fake moreover, in cases in which you
usually do not offer an effective enough fico score they will often formulate different strategies inside your case.

Anonim spunea...

I've read several just right stuff here. Certainly value bookmarking
for revisiting. I surprise how a lot attempt you place to create the sort of
great informative web site.

Feel free to surf to my website ... Castle Clash Cheats ()

Anonim spunea...

People are traveling more by car these days, with pets in tow.
They can also be left to express their various behaviors on their own. Sadly,
immobility is the most common reason for humane pet
euthanasia.

My blog post :: best vacuum for pet hair

Anonim spunea...

Hello this is somewhat of off topic but I was wondering if
blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
I'm starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance
from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!


Also visit my web page live jasmine ()

Anonim spunea...

The children from foreign orphanages often times had worse deprivation than children in their
native country. 1) How many families does the agency have in its China
Waiting Child program. As the popularity of adoption is growing every day, and the number of adoptive parents is increasing, the need
for information on the adoption process and available adoption services has grown.

Look into my page - Adoption Network Law Center contact

Anonim spunea...

vapor cigarette, smokeless cigarettes, best electronic cigarettes, electronic cigarettes reviews, electronic cigarette starter kit, smokeless cigarettes

yanmaneee spunea...

curry 4
kyrie spongebob
adidas nmd
off white
lebron 15
kobe shoes
golden gooses sneakers
louboutin shoes
air max 2019
golden goose

thoashe spunea...

s5r47y8y09 g6a30a9n10 n0u26z2w73 f8r76x6t39 f9f47n0t59 i9n12a6s70