marți, 21 decembrie 2010

O, ce salata minunata!!!

Nu stiu de ce m-au apucat salatele! Mai ales ca e o perioada in care toata lumea vorbeste de cozonaci sau carnati. Si chiar nu vreau sa plictisesc. Doar ca salata thailandeza cu spanac si mango este prea buna ca sa nu ajunga imediat pe blog. Sau poate o tot dau cu salatele pentru ca in mod stereotip ele sunt corelate cu femeile, iar eu in ultima vreme m-am gandit mult la cat de bine, cat de foarte bine ne-ar fi daca intre noi, femeile, ar exista putin mai multa solidaritate. SU-RO-RI-TA-TE! SU-RO-RI-TA-TE! Va veni si vremea aceea:)

Dar salata! Astazi am gustat-o pentru prima oara, astazi va scriu despre ea. Expertiza pentru ea vine de peste ocean, de la prietena mea din Toronto, care a pregatit-o in colaborare cu o alta prietena. Sa vedeti ce iese cand se pun laolalta doua minti de fete:



Ingrediente: o punga de spanac Baby (achizionata de la Mega Image unde spanacul e mic, frumos si proaspat), 1 mango intreg (copt, dar nu atat de mult incat sa fie zemos; nu stiu cum s-a intamplat, Raul a cumparat un mango perfect: copt si taricel si fff gustos), 1 ceapa rosie mijlocie, 1 ardei kapia rosu, 1 morcov maricel si o mana mica de seminte de susan.

Spanacului n-ai ce-i face decat sa-l speli temeinic; am observat ca se inmoaie un pic dupa asta, dar... coafura rezista:) Morcovul se face fasii subtiri, ardeiul kapia la fel, ceapa se taie rondele, mango cubulete, iar semintele de susan se imprastie la liber.

Ca sa-si merita si numele de salata thailandeza, iata cum preparam sosul:

2 linguri ulei extra virgin de susan, 1 lingura ulei de masline presat la rece, 2 linguri sos de soia, zeama de la un sfert de lamaie si o lingurita plina de miere.

Pentru o incorporare usoara, incepeti cu mierea, adaugati sosul de soia, frecati bine pana la omogenizare, apoi puneti pe rand restul lichidelor, avand grija ca dupa fiecare sa omogenizati inca o data si inca o data si inca o data. Sosul acesta, credeti-ma pe cuvant, merita tot efortul!

Pentru uleiul de susan, indreptati-va pasii spre orice plafar din vecinatati ca precis veti gasi intr-o varianta extra virgina. Si pentru ca nu e un ulei pe care sa-l folositi toata ziua buna ziua, o sa va tina destul timp! Noi folosim sos de soia bio si cred ca merita investitia. Semintele de susan - tot la plafar. Despre ele, am mai scris, nu vreau sa ma repet:
afrodiazice - cupru - calciu, ca sa punctez doar esentialul.

Pentru toate "surorile" mele, pofta buna!:)

5 comentarii:

Anonim spunea...

am incercat salata...dar nu a fost atat de minunata...am folosit toate ingredientele in afara de ulei de susan ca nu aveam in casa. dar gustul de dulce de la mango cu ceapa si spanacul nu mi-a incantat papilele gustative...acuma depinde de gustul fiecaruia!

Ana Ghica spunea...

imi pare rau ca nu ti-a placut. nu cred ca e de la lipsa uleiului de susan, desi intr-adevar are o aroma distincta. cred ca mai degraba tine de obisnuintele tale. noi iubim mult aromele orientale, amestecul de dulce si sarat, combinatia de legume cu fructe. poate cu asta nu esti tu obisnuit(a). te-ar ajuta sigur daca ai incepe programul de smoothie-uri verzi si in cateva zile combinatia de spanac cu mango ti se va parea un rasfat:) promit sa revin cu retete mai cumintzele;)

Anonim spunea...

AM INCERCAT ACEASTA SALATA SI E DEMENTIALA, INTRADEVAR SOSUL FACE TOATA SALATA . SUPER COMBINATIE!BRAVO

Diana spunea...

Suna foarte bine. O voi incerca cu prima ocazie. :)

Anamaria spunea...

Suna foarte bine, arata foarte bine si... iti ador entuziasmul! :)