miercuri, 15 decembrie 2010

Salata Garbo

Stiati ca am dat un interviu pentru www.garbo.ro? Big, big smile! Pentru curiosi, este aici, si vorbeste despre ce inseamna sa fii raw vegan, care sunt avantajele si provocarile, cum urmeaza sa punem noi traditia in cui de Craciunul acesta. Am fost intervievata de o jurnalista foarte tanara, careia ii admir interesul pentru hrana sanatoasa, de care as fi vrut si eu sa dau dovada la douazeci si un pic!!! Dar sa fii raw vegan niciodata nu e prea tarziu:)

Asadar, Iuliei si lui Garbo.ro le dedic eu aceasta salata, facuta de Raul acum ceva vreme si ramasa in folderul soon to be released.


O postam pentru ca e o prea vie dovada ca o salata poate fi hranitoare si delicioasa. Cu atatea ingrediente usor de procurat si numai bune, salata Garbo (sic) poate sa fie singurul fel pe care il mananci la o masa si tot sa te simti satisfacut(a). E de asemenea o alternativa, caci stim cu totii cat de importanta este diversitatea.

Si cand spun ca este importanta, am in vedere sensul foarte larg: nu numai ca ne plictisim daca nu mancam variat (nu-i asa ca e ultra-mega adevarat?), dar corpul nostru chiar are nevoie sa consumam verdeturi si legume si fructe si seminte de toate felurile. Pentru ca fiecare ne aduce cate ceva, pe care poate nu-l gasim suficient decat acolo.

Ingrediente: 1 punga de spanac baby (deci cu frunze mici), 1 avocado bine copt, 1 ceapa rosie de marime mijlocie si 2 maini sanatoase de vlastari de floarea soarelui.

Spanacul se spala si atat:) Avocado se curata de coaja si se taie in cubulete, ceapa se taie rondele, iar vlastarii se scot din cutie si se spala bine bine si atat:)

Apoi vine sosul: 2 lingurite tahini, 1 catel de usturoi fara germenele de la mijloc (in felul acesta e mai usor digerabil si evitam si mirosul neplacut), 1 lingura ulei de masline presat la rece, zeama de la 1/2 lamaie, 1/2 lingurita de miere (optional), 2 linguri de apa, sare dupa gust si ta-nam 1 lingura de faina din seminte de in.

Usturoiul se piseaza bine-bine-bine, apoi se amesteca cu restul ingredientelor si voila sosul pentru salata cu spanac Garbo.

Ca sa nu ma credeti pe cuvant, o sa va zic cate ceva ca sa intelegeti de ce salata aceasta este un melanj de bunatati, lasand gustul la o parte! Verdeturile ne dau minerale de tot felul, spanacul puncteaza foarte bine la capitolul fier dupa cum sa stie, sunt foarte usor digerabile, etc. Avocado face tot ce am spus aici si are si virtutea de a lega toate elementele celelalte la un loc. Vlastarii - where do I even start? Prin germinarea semintelor valoarea nutritionala le creste insutit, adica multiplicarea nutrientilor se face de la 300 la 1200%, ceea ce ii face, doar un exemplu dau, al doilea cel mai mare provider de minerale dupa algele marine. Semintele de susan sunt o sursa excelenta de cupru si calciu, se spune si ca sunt afrodiziace. Dublu like! Aproape toate mineralele si vitaminele se absorb mai bine de catre organism in prezenta vitaminei C, iar salata Garbo are lamaie. Semintele de in sunt cele mai fibroase alimente pe care le gasim in natura si fibre, nu avem niciodata prea multe cu regimul alimentar obisnuit. Pentru incepatori, fibrele astea sunt esentiale la tranzitul intestinal.

Nu va mai spun decat ca vlastari proaspeti si bio si crescuti cu grija si dedicatie gasiti la Laura Popescu, contactabila aici.

Au revoir!

Niciun comentariu: