joi, 17 mai 2012

Sucul serbet de lamaie

Iata si cea de-a saptea reteta de suc, care este o adaptare personala pornind de la o sugestie din programul de 7 zile cu sucuri de care v-am tot vorbit in ultimele postari - nu mai spun inca o data ca ar fi prea mult:-)


Sucul este acesta:




Iar ingredientele sunt acestea:
- 2 mere romanesti Golden Delicious
- 1 mar Red Delicious (Mega Image il aduce din Grecia)
- 1 treime dintr-o lamaie galbena cu coaja cu tot (am spalat lamaia foarte bine cu apa si bicarbonat de sodiu. Ideal lamaie organica.)
- cateva cuburi de gheata


Merele si lamaia se storc, apoi sucul se toarna peste cateva cuburi de gheata. 


Odata cu aceasta saptamana in compania sucurilor cu siguranta am redescoperit lamaile galbene si pe cele verzi. Sunt o completare foarte necesara in unele smoothie-uri care ies prea dulci, iar in combinatie cu sucul de mere dau un elixir care chiar te duce cu gandul la serbet. Mie una mi-a placut foarte tare si gustul de final usor intepator produs de coaja lamaii.


Dincolo de faptul ca lamaile sunt puternic alcalinizante (o conditie interna in care organismul nostru nu mai face loc infectiilor, pentru a numi doar un singur beneficiu), sucul si pulpa de lamaie sunt puternic antibacteriale, antivirale si sporesc imunitatea. Sucul de lamaie este un digestiv foarte bun, asadar ajuta daca ti-ai propus sa slabesti. 


Cantitatea mare de vitamina C din lamai contribuie de asemenea la infrumusetea pielii, iar adeptii cosmeticii naturale afirma ca sucul de lamaie pus seara pe fata si lasat pana dimineata amelioreaza si poate chiar vindeca acneea.


Go lemon!:-)

25 de comentarii:

Joe spunea...

Minunat! De saptamina viitoare incep si eu, ca acum sunt pe drumuri si nu pot cara toti robotii dupa mine! :)
Spune-mi un lucru, te rog, ca n-am inteles: intr-o zi poti bea oricare dintre cele 7 sucuri sau e ziua si sucul? Ca asta nu mi-e clar!

Ana Ghica spunea...

Joe, schema lui Jason Vale spune de 5 sucuri pe zi - majoritatea sunt pe blog, dar pe unele nu le-am facut ca nu am reusit sa le beau pe toate 5. Iti trimit schema pe mail s-o ai completa, pe adresa ta de yahoo. Eu nu am putut sa le beau pe toate 5 si pt ca am stors fructele si legumele la Kempo (care produce si mult suc si multa pulpa, deci imi ieseau intotdeauna peste 600 ml de smoothie). Pe asta cu gust de serbet l-am facut la storcator normal si mi-a iesit mai putin, deci daca ai storcator de fructe normal poate incap toate 5:) Sa ma tii la curent.

Mihaela spunea...

Buna,

Imi trimiti si mie schema completa pe mail, te rog mult? Si eu vreau sa ma apuc si poate sa reusesc de saptamana viitoare.

Multumesc frumos,
Mihaela

Ana Ghica spunea...

Cum sa nu, doar da-mi te rog o adresa de mail.

Mihaela spunea...

roxannailie@yahoo.com

Multumesc frumos,
Mihaela

Mihaela spunea...

Buna,

Am facut si eu sucul asta astazi. Este demential, incredibil de delicios.
Abia astept sa imi trimiti si mie schema exacta de sucuri pe mailul din mesajul anterior sa ma apuc si eu de o cura de sucuri, ca e nevoie :).
Multumesc mult pentru tot ce impartasesti cu noi.
Mihaela

Ana Ghica spunea...

Mihaela, uita-te si in spam; ti-am trimis mailul chiar de sambata seara. Iti mai dau o data un fwd acum. O zi frumoasa iti doresc si o saptamana lichida:)

roxana spunea...

Buna Ana!

M ai facut si pe mine curioasa cu pasiunea ta pentru sucurile lui Jason Vale!

Si eu sunt intr o perioada lichidariana, am mai mult de o luna de cand beau mai mult sucuri, cam 2 l pe zi. Dar, facand asta dupa capul meu, nu prea am variat.

Mi ar placea sa mi trimiti si mie pe mail schema de sucuri a lui Jason, as vrea sa o incerc si eu!

Multumesc mult!
cu drag, Roxana
roxanacucos@gmail.com

cris31 spunea...

Am facut si eu astazi sucul dintr-un mar verde si un sfert de lamaie. Le-am taiat cubulete, le-am pus in blender si am acoperit pe trei sferturi cu apa. La final am completat cu apa minerala rece de la frigider. Nu am crezut ca poate iesi ceva atat de bun. Parfumul de la coaja de lamaie combinat cu gustul marului e absolut dementiala. Toata vara o sa incerc retetele tale minunate, desi nu am storcator, decat manual pentru citrice eu ma declar multumita cu ce ieste de la blender
Cu drag Cris

coco spunea...

o sa-mi prepar si eu !

Ana Ghica spunea...

coco, astept impresii! pana acum tuturor le-a placut:)

ioana spunea...

buna seara,
sucurile prezentate de tine sunt delicioase.iti dau dreptate cand spui ca este mult mai bine cu sucuri combinate de cineva cu experienta,spun asta pt ca eu avand o anemie destul de mare am inceput cu sucuri care mai de care,cum ma taia pe mine capusorul dar din momentul cand am cumparat cartea lui norman walker cu combinatiile si cantitatile exacte am simtit diferenta,de aceea daca nu cer prea mult as dori sa te rog si eu daca-mi poti trimite si mie schema de sucuri. ioana.ananovici@yahoo.de

multumesc si spor in orice faci.cu drag ioana

Luciana spunea...

A trecut ceva timp de la postarea ta, dar am rugamintea si speranta ca imi vei trimite si mie schema respectiva. Adresa mea de mail este lucianatroaca@yahoo.com.
Multumesc frumos!
Cu drag,
Luciana

Nicoleta spunea...

Buna!

Foarte interesante retetele de sucuri. O adevarata sursa de sanatate, felicitari! Te rog frumos sa imi trimiti si mie pe mail schema lui Jason Vale. Adresa: nicoleta.spataru@ymail.com.
Multumesc!

Ana Ghica spunea...

Nicoleta, sper sa vezi raspunsul meu. Am trimis documentul pe adresa pe care mi-ai dat-o, dar mi s-a intors inapoi. Mai ai alt e-mail? Ana

Oana spunea...

Buna Ana,
zilele acestea am dat de blogul tau si as dori daca se poate sa-mi trimiti si mie schema pentru sucuri pe adresa oanam@caronet.ro
Interesante toate postarile.
Multumesc
Oana

andreealungu spunea...

suna tentant retetele de sucuri postate de tine. simt nevoia unei detoxifieri, de aceea indraznesc sa te rog sa-mi trimiti si mie schema lui jason vale pe andreealungu@yahoo.com. multumesc frumos!

ROSU spunea...

Buna Ana,
Zilele acestea am dat de blogul tau si as dori. daca se poate, sa-mi trimiti si mie schema pentru sucuri pe adresa: iacob_rosu2004@yahoo.com
Multumesc foarte mult

Anonim spunea...

As dori si eu schema pt sucuri
Adresa mea giulya_zanutza@yahoo.com

yanmaneee spunea...

jordan shoes
kobe byrant shoes
goyard
100% real jordans for cheap
adidas tubular shadow
canada goose jacket
fila shoes
kyrie shoes
supreme clothing
supreme hoodie

locket necklace wholesale uk spunea...

Cantitatea mare de vitamina C din lamai contribuie de asemenea la infrumusetea pielii, iar adeptii cosmeticii naturale afirma ca sucul de lamaie pus seara pe fata si lasat pana dimineata amelioreaza si poate chiar vindeca acneea. gold necklace usa , gold necklace wholesale france ,

thebeath spunea...

replica bags canada replica bags in gaffar market replica bags india

Anonim spunea...

yeezy boost 350
golden goose sneakers
Travis Scott Jordan
jordan shoes
jordan shoes
yeezy 350
off white hoodie
kyrie shoes
kyrie shoes
palm angels hoodie

Anonim spunea...

yeezy
bape outlet
steph curry shoes
curry 9
supreme
kyrie shoes
bape
jordan shoes
golden goose outlet
bape clothing

Anonim spunea...

off white jordan 1
Travis Scott Air Jordan
golden goose sneakers
paul george shoes
golden goose sneaker
bape t shirt
supreme
golden goose
jordan travis scott
air jordan