joi, 10 mai 2012

Sucul pasiunii

Nu, nu are nimic in comun cu fructul pasiunii si nici cu floarea pasiunii, desi amandoua isi vor gasi curand locul printre postari pentru ca fac lucruri foarte bune pentru sanatatea noastra. Sucul pasiunii are de-a face cu optiunea lui Jason Vale (v-am innebunit cu el zilele astea, nu?) de a-si denumi unul din cele mai dulci sucuri pe care le-a creat "Passion 4 Juice Master" - unde Juice Master e chiar el:-)


Acesta e singurul suc/smoothie din programul lui de o saptamana care nu e vegan, dar cu bucurie am constatat ca-ti spune exact cum sa procedezi daca totusi nu vrei sa mananci iaurt. El arata asa, sub semnatura proprie:


Ingrediente
- 1 jumatate ananas mic sau mijlociu (dupa pofta:-)
- 1 mar
- 1 sfert banana
- 1 jumatate lingurita de spirulina pudra (aici in varianta organica)


Primele doua ingrediente se storc, iar sucul rezultat se pune in blender alaturi de bucatica de banana si spirulina. Eu nu m-as incumeta sa pun mai multa spirulina daca as fi in locul vostru si as fi noua in gusturile astea verzi. O jumatate de lingurita e tocmai bine!


Iese cremos si foarte dulce - aviz doritorilor. Eu imi voi stoarce si o jumatate de lime data viitoare cand il prepar.


Doua cuvinte pe final: mie una smoothie-ul acesta mi se pare un mic dejun excelent. Banana este o sursa de energie cu eliberare lenta si este foarte bogata in potasiu (stiati ca pentru sanatatea oaselor avem nevoie nu de suplimente de calciu, ci de calciul sanatos care se formeaza in organism din sinteza naturala a potasiului, magneziului si siliciului?). Potasiul promoveaza o buna tensiune arteriala si mai contribuie si la o functionare excelenta a muschilor si nervilor. Apoi, datorita spirulinei, acest mic dejun este bogat in fier si in magneziu (numai bun de combinat cu potasiul:-).


Happy juicing, people!!!


2 comentarii:

Andreea T spunea...

yummy, suna si arata delicios!
de unde iei spirulina pudra?

Ana Ghica spunea...

am scris in paranteza:) de la http://www.superalimente.ro/cumpara/spirulina-pudra-organic-crud-125g-2453252
daca nu ai inca, poti sa faci si fara, desi nu mai are la fel de multe calitati nutritive si vindecatoare. va fi foarte bun. te sfatuiesc sa mai adaugi suc de lamaie daca iese prea dulce - totdeauna e in functie de cum sunt fructele puse acolo:-)
cu drag!