marți, 12 octombrie 2010
Acai Berries
Fructele de Acai sunt un aliment sanatos si popular in Brazilia.
Acai Berries contine peste 50% grasimi, insa alimentele cu un continut ridicat de grasimi rancezesc foarte repede.
Astfel, datorita continutului ridicat de grasimi, fructele de Acai se strica dupa cateva zile de la culegere. Acesta este motivul pentru care fructul nu se gaseste ca atare in alte zone in afara Amazonului.
Datorita fragilitatii fructului, companiile specializate in procesarea fructelor, ingheata rapid pulpa la maxim o zi dupa culegere. Pulpa inghetata este uscata apoi macinata. Astfel ia nastere pulberea inghetata de Acai.
In primul rand, pulberea de Acai mentine toate beneficiile de sanatate ale fructului proaspat.
Ce este cunoscut la fructele de Acai ca si benficii de sanatate sustinute de cercetari stiintifice sunt substantiale.
Acai este o sursa bogata in anthocyanina si alti phytonutrienti.
Fructele de Acai sunt printre cele mai nutritive alimente amazoniene, bogate in vitamina B, minerale, fibre, proteine si acizi grasi omega 3. De asemenea contine acid oleic (omega 9).
Fructul de Acai este bogat in potasiu dar si in alte minerale cum ar fi cupru si neobisnuit de mult magneziu.
Ca si proteine, anthocyanina este compusul care are activitate antioxidanta, ajutand la neutralizarea radicalilor liberi.
Faimoasa cercetare legata de ‘Paradoxul Francez” atribuie anthocyaninei pozitia de antioxidant care protejeaza populatia din Franta fata de bolile de inima. Populatia franceza este cunoscuta pentru consumul ridicat de cafea, nicotina, zahar, faina alba, branza si grasimi saturate.Cu toate acestea au o rata extrem de scazuta a afectiunilor cardiace in comparatie cu tarile vecine cum ar fi UK si Danemarca. Vinul rosu prin continutul de anthocyanina este ceea ce se crede ca este responsabil pentru rata foarte joasa a afectiunilor cardiace.
In timp ce vinul rosu are cantitati acceptabile de anthocyanina, fructele de Acai au o cantitate de cateva ori mai mare decat cea gasita in vinul rosu.
Praful de Acai poate fi folosit pentru imbunatatirea nivelului nutritional al oricarei bauturi reci sau calde. De asemenea poate fi adaugat in faina de ovaz, clatite, supe sau paine.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu