vineri, 15 octombrie 2010

Salata frantuzeasca

Pentru prietena mea de la Londra in curand se vor incheia primele douasprezece luni din viata micutului Tudor. Iar ea va alerga dis-de-dimineata la day care, apoi sus in trenul care o duce in minunatul centru al minunatului ei oras, mai precis la birou, iar acolo sa nu credeti ca va sta degeaba! Are in subordine o mica armata de oameni din toate colturile lumii pe care trebuie s-o tina disciplinata, punctuala, impecabila. Si are nevoie de salate:) Pentru ca sunt rapid de facut si pentru ca ii vor da energia de care are nevoie.

Urmeaza deci un nou deliciu crud si vegan, cu numele de salata frantuzeasca si uite si imaginea, ca sa va faceti o idee:


Ingrediente: 3 dovlecei medii curatati de coaja (sau zuchini), 3 morcovi curatati, 2 cepe rosii mici spre medii, 1 lingura de otet de mere, 3 linguri ulei de masline extra virgin, 1 lingura praf de curry, un praf de turmeric (optional), sare dupa gust.

Ceapa se taie cubulete nu foarte mici, dovleceii si morcovii fie ii puneti in food processor la maruntit, fie ii taiati cubulete. Noi am laes prima varianta ca e mult mai comoda. Ce urmeaza e absolut logic: se adauga uleiul si otetul, curry, turmeric si sare, se amesteca bine- bine si se lasa salata vreo 30 de minute la frigider ca sa se intrepatrunda gusturile.

Sper sa ma credeti ca e absolut delicioasa. Va spune o persoana care n-ar fi admis ca e asa buna salata aceasta cand ar fi auzit de dovlecel crud... Dar eu am avut norocul sa gasesc salata asta deja preparata si sa gust sceptica si apoi sa mananc si sa nu ma mai satur.

Asa ca nu va ramane decat sa incercati si voi!

2 comentarii:

Adriana spunea...

foooarte buna si reteta asta de salata, am facut-o cand am avut musafiri si vreau sa zic ca a avut mare succes, mi-au cerut si reteta , am de gand s-o fac si de Craciun sunt sigura ca la sarmale nu se va imbulzi nimeni pe cand la salate da,
astept cu nerabdare retete noi

Anna Ghica spunea...

e o idee foarte buna s-o faci de Craciun. si noi "gatim" vegan si raw vegan pentru sarbatoare de anul acesta. astazi va veni o noua reteta:)