miercuri, 6 octombrie 2010

Salata de verdeturi

Natiune, natiune, ca sa ne recompensam pentru absenta din ultimele luni, ieri seara Raul a pregatit o incredibila salata cu verdeturi pe care am pozat-o frumos si iata, o impartasesc cu toti si toate.


Ideea e ca de multe ori cand spunem salata suntem tentati sa ne gandim strict la salata verde alaturi de alte cateva legume si un dressing. Nu spun ton sau pui la gratar ca suntem pe un blog raw vegan, ok?:) Si salata despre care o sa povestim in episodul de astazi este hrana vie 100%, o bomba de vitamine si sanatate. Iar gustul e incredibil, va garantez, si veti vedea ca dupa ce o pregatiti si mancati, conceptia despre salate vi se schimba foarte tare! Pe cuvant raw-vegan! Pentru ca melanjul de gusturi puternice e asa de echilibrat, pentru ca veti simti mancand ca silueta are de beneficiat (stiati ca orice ati manca, daca beti si o portie de suc verde, veti incepe sa slabiti???)... Despre verdeturi, slabire si sucurile verzi intr-un episod viitor, momentan incepem lin cu super salata lui Raul!

Ingrediente: 1 legatura de coriandru, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de menta, 1 ceapa alba medie, 5 fire de ceapa verde, 1 ardei rosu, 10 rosii cherry, 6 castraveti mici fara coaja, zeama de la o lamaie, 4 linguri de ulei de masline extra virgin, piper proaspat macinat, sare dupa gust si o lingurita de ierburi provencale.

Toate legumele se taie cubulete, iar legaturile de verdeturi se spala cu grija si se maruntesc cat de mult va place. Se combina rand pe rand si se adauga lamaia, uleiul si condimentele. Iese o simfonie de gusturi:) Si o salata generoasa pentru 3 persoane infometate. Hai 4 daca vreti s-o considerati garnitura, dar asta chiar nu e obligatoriu.

Argumente vreti? Clorofila intretine viata, patrunjelul rivalizeaza cu lamaia la continutul de vitamina C, esentiala in aceasta perioada a anului daca nu vreti sa raciti, iar hrana vie e muuuult mai buna decat orice am putea gati. Am spus!

Un gand bun dupa ce am mancat deja salata noastra de verdeturi: it kicks ass la orice salata de tabule! Si inca unul, just in case: puteti s-o faceti dimineata si s-o mancati la birou la pranz, iar senzatia de prospetime e aceeasi ca si cum de-abia ai fi pregatit-o.

Aaa, si am uitat ceva important. Salata a fost gatita cu multa placere si dragoste si precis asta-i mare lucru:)