marți, 12 octombrie 2010

Delicioasele bomboane cu cocos

In seara asta dupa dus am uns trupusorul Alexiei din cap si pana in varful degetelor de la picioare cu ulei de cocos. Adica unt de cocos. Lichid. Si am facut la fel si cu mine, dupa aceea. Au trecut cateva ore déjà si miroase in toata casa! O placere:)


Untul de cocos e un deliciu nu numai pentru piele si pentru ca la targul hranei vii de duminica aceasta bomboanele cu cocos Crazy Good Raw au fost atat de apreciate si pentru ca am primit nenumarate cereri explicite, iata si reteta.


Ingrediente: 200 g caju crud, hidratat o ora, 50 g fulgi de cocos bio, 30 g unt de cocos, 5 linguri de miere (generoase), un praf de sare himalayana si un castronel pus deoparte cu vreo 20 g fulgi de cocos bio.


Zero zahar!!!



Prepararea e o nimica toata:) In food processor, transformam boabele de caju intr-o pasta. Nu punem niciun pic de apa, caci isi face treaba foarte bine cutitul in forma de S oricum. Adaugam fulgii de cocos si sarea, pulsam de cateva ori, punem apoi untul de cocos transformat in ulei, il incorporam si pe acesta, transferam compozitia intr-un alt vas si avem bomboanele!!! Ma rog, nu chiar, pentru ca acum vine partea distractiva: cu manutele-alea doua iei compozitie si faci bile de dimensiuni rezonabile si apoi le tavalesti prin cocosul pus deoparte in castronel!


Dupa 30 de minute la frigider sunt numai bune de mancat!


O precizare: untul de cocos se transforma in ulei daca il punem 15 minute in deshidrator la maximum 45 de grade sau daca punem recipientul cu cele 30 de grame intr-o oala cu apa calduta, care sa nu depaseasca de asemenea 45 de grade.


Acum un sfat de oamenii patiti: cu niciun pret nu folositi fulgii de cocos de prin super si hiper si uber marketuri! Sunt fazi, plini de adaosuri, sunt oricum, numai ok nu. Am testat cu ei si am stricat totul. Noi folosim fulgi de cocos de la Bio King pe care ne e cel mai usor sa-i gasim la Ki-Life.


Aaa, si n-ar strica nici sa fiti zen atunci cand faceti bilele! Si sa va ganditi cu drag la ele. Pe mine una ma ajuta si cred ca si pe bomboane.


P.S. Raffaelo, eat our… coconut flakes!:)

3 comentarii:

Adriana spunea...

Eu ma numar printre vizitatorii de la targ care am apreciat bombonelele tale mai ales astea si chiar asteptam reteta
Poate daca ai timp pui si retete cu cantitati pt restul bombonicilor de la targ , toate au fost delicioase, baietelul meu le-a mancat fara sa respire
Inca ceva , unde gasesc lista cu produsele care le aveati la targ ? ma intereseaza in special camu,chlorella, spirulina, maca , cantitati , preturi
multumesc mult

Anna Ghica spunea...

draga Adriana,
ma bucur mult pentru aprecieri!!! si noua ne plac ff mult bomboanele astea:) maine mai pun cateva dintre retete: la praline, trufe si caramele din curmale. sper sa am vreme pentru toate trei:) lista completa cu produse si preturi e deja pe blog, la sectiunea Boutique. daca mai ai nevoie de informatii sau clarificari, poti sa-mi scrii si la annaghica@gmail.com si raspund cu mare placere. spor la gateli raw!!!

Andra spunea...

Excelente bomboanele, nu am mancat niciodata bomboane atat de bune! Multumesc pentru reteta!