miercuri, 27 octombrie 2010

Iarba de orz (Barley Grass)

Il stim si apreciem din bere:) Putini il folosesc si in supe sau tocanite. De curand, oamenii de stiinta l-au readus in atentia persoanelor interesate de sanatate si iata de ce.

Orzul, despre el e vorba, contine o gama spectaculoasa de vitamine, minerale, proteine si enzime. Dincolo de continutul de clorofila, iarba de orz are de 30 de ori mai multa vitamina B1 decat laptele, de 3.3 ori mai mula vitamina C si de 6.5 ori mai mult caroten decat spanacul, de 11 ori mai mult calciu decat laptele de vaca, are de 5 ori mai mult fier decat spanacul, de aproape 5 ori mai multa vitamina C decat portocalele.



Vreti mai mult?

Iarba de orz contine un element important si anume P4D1, care se pare ca e capabil sa repare ADN-ul celulelor. La fel, ajuta la prevenirea imbatranirii.

Doctorii sunt de acord ca sucul din iarba de grau este un supliment extraordinar la dietele asociate mai multor tipuri de boli, printre care artrita, migrenele, astmul, oboseala cronica, tulburarile gastro-intestinale. Si ajuta si la curatarea tenului!

De asemenea, consumul regulat de iarba de orz reduce nivelul colesterolului si al radicalilor liberi din sangele diabeticilor de tip 2, conform unor studii medicale.

Pentru ca include enzima SOD (superoxide dismutase), un antioxidant foarte putenic, iarba de orz protejeaza celulele impotriva radicalilor toxici care sunt principala cauza a imbatranirii si facilitatori ai multor boli moderne.

Cireasa de pe tort? Pentru cei care se preocupa de scaderea in greutate este ea.
Ei bine, pentru ca imbunatateste metabolismul celulelor, consumul regulat de iarba de orz te face sa slabesti.

Datorita pudrei de orz, e tare usor sa faci suc de iarba de orz prin combinarea cu apa.

Niciun comentariu: