miercuri, 13 octombrie 2010

Raisin Truffles

Trufele lui Raul au facut furori in ultimele zile!!! Noi suntem tare mandri de ele, pentru ca sunt o inventie absolut proprie, rezultata dintr-un talent culinar innascut si deopotriva cultivat din partea lui Raul si dintr-o apetenta extraordinara pentru dulciuri cu ciocolata din partea mea;) Ia uitati-le cum arata:


Nu o s-o lungesc prea mult, pe cat sunt de aratoase, pe atata sunt si de gustoase. Apoi prepararea este floare la ureche.

Ingrediente:
250 gr stafide brune, 20 gr cacao cruda si organica, 5 gr unt de cacao crud si organic, 2 lingurite de miere, alte 20 gr cacao cruda si organica, puse deoparte intr-o farfurie plata pentru decorarea finala.

Stafidele se pun in food processor si se transforma intr-o pasta cu ajutorul cutitului in forma de S. Se adauga apoi, pe rand, pudra de cacao, untul de cacao (topit in bain marin sau in deshidrator, avand grija mare sa nu depasim temperatura de procesare de 45 grade Celsius) si, la final, mierea.

Compozitia e gata, urmeaza lucrul manual:) Va stabiliti singuri dimensiunile si incepeti sa faceti bilute pe care le tavaliti prin cacao de decor. La frigider apoi cu ele si dupa 30 minute, mancati trufe facute cu mainile voastre.

Enjoy!

Un comentariu:

Anonim spunea...

5 gr unt de cacao?? sau 50?